onsdag 21 april 2010

Rotfruktsgratäng


Ni efterlyste ju recept och idéer till vad man sa göra med rotfrukter, så här kommer den enda rotfruktsrätten som faktiskt är lika god efter att den frysts ner och sedan värmts upp! Perfekt matlådemat! Dessutom är rätten lättlagad!

Ingredienser för 2 personer (eller en middag+en matlåda!):
2 potatisar
2 morötter
1 palsternacka (ca 50 g)
1 bit rotselleri (ca 50 g)
1 gul lök
1 dl riven ost
Salt
1 tsk örtkryddor (t ex basilika, mejram eller timjan)
1 dl hett vatten + en halv grönsaksbuljongtärning

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och riv potatis och rotfrukter.
3. Skala och hacka löken.
4. Riv osten.
5. Smörj en ugnssäker form.
6. Varva potatis, rotfrukter och lök med salt, örtkrydda och hälften av osten.
7. Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll den över rotfrukterna.
8. Strö över resten av osten.
9. Gratinera tills rotfrukterna är mjuka och osten har fått färg, ca 20 minuter.

Jag har ätit falukorv till, men man kan ju ta det man har hemma eller tycker är gott.'
Lycka till!/Erica

1 kommentar: